A vitaminok különböző formái

Ma már rengeteg típusát találhatjuk meg a szükséges tápanyagoknak. Léteznek szirupok, amelyek különböző ízesítésben készülnek a gyermekek számára. Emellett kaphatóak rágó- és pezsgőtabletták, valamint gumivitaminok is. Elég nagy a választási lehetőség, ezért biztosan mindenki megtalálhatja a legjobb megoldást.

A vitaminok különböző formái

De melyik típust válasszuk az egyes korosztályok számára?

Ezt legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy 1-3 éves korig a szirupok, 3 éves korban a rágótabletták és ezt követően már a gumivitaminok ajánlottak. De lássuk most ennél kicsit részletesebben a kínálkozó lehetőségeket.

4 hónapos kortól

Ekkor a gyermekeknek még nem nőtt ki a foguk, ezért természetesen semmi esetre sem adhatunk nekik rágótablettákat. A legjobb választás ebben az életkorban a szirup vagy a csepp, amiket különböző ízesítésekben lehet kapni. Ezek biztosítják a kellő vitaminokat a gyermek szervezete számára, és az állaguknak köszönhetően könnyen fogyaszthatóak.

4 hónapos kortól adható vitaminok: Link


1 éves kortól

Ebben az időszakban továbbra is a különböző szirupok ajánlottak. Akárcsak korábban, ebben az életkorban is ez a legkönnyebben fogyasztható lehetőség, amely biztosítja a gyermek számára a vitaminszükséglet fedezését.

1 éves kortól adható vitaminok: Link


3 éves kortól

Ettől kezdve már megpróbálkozhatunk a különböző rágótablettákkal. Ezek igen változatos ízesítésben kaphatóak, ezért biztosan könnyen találunk olyat, amelyet a gyermekünk szívesen fogyaszt. Mindenképpen érdemes az ízlésének megfelelő változat mellett dönteni, hiszen így könnyebben elérhetjük, hogy elfogyassza a tablettát.

3 éves kortól adható vitaminok: Link


4 éves kortól

Ebben a korban már a rágó- és pezsgőtabletták, vagy akár a gumivitaminok mellett is dönthetünk. Ezek mindegyike másképp fogyasztható, ezért érdemes kiválasztani a gyermek számára legszimpatikusabb megoldást.

4 éves kortól adható vitaminok: Link

A kicsik fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vitamin és tápanyag. Ezeket a különböző típusú lehetőségekkel könnyen biztosíthatjuk a gyermekünk számára, csupán annyi dolgunk van, hogy kiválasztjuk az életkorának és az ízlésének megfelelő típust.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"