Vitanorma Máriatövis kapszula 30x

2396 Ft
80 Ft/db

A máriatövis, népies nevén őszbogáncs vagy szamárkóró (Silybum marianum) az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. Már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon. Májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított. A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény. Gyógyászati célokra termését hasznosítják. Ez nagy mennyiségű olajat és fehérjét tartalmaz, de májvédő hatását az összefoglaló néven szilimarinnak nevezett vegyületeinek köszönheti.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban az Év Gyógynövényének a máriatövist választotta, mint a májkárosodás megelőzésére és mérséklésére elismert gyógynövényt.

Sok étkezésnél terheljük a májunkat képességeit meghaladó teljesítményre, például mikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan “mű” ételekkel tömjük magunkat, melyeket a gyorséttermi láncokban és előre-gyártott készételként a hipermarketekben vásárolhatunk meg.
Ezért nagyon fontos,hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni májunkat, illetve segíteni regenerálódását a sok megterhelés után. Ezt szolgálja a máriatövis gyógynövény amely segít a máj megfelelő működését.

A máriatövis kivonat hozzájárul a májsejtek oxidatív károsodás elleni védelméhez!

Összetevők:

maltodextrin,máriatövis kivonat,zselatin,kukoricakeményítő,csomósodást gátló(magnézium-sztearát),emulgeálószer(poliszorbát 80),csomósodást gátló(kolloid-szilicium-dioxid)

Hatóanyag tartalom 1 kapszula
Máriatövis kivonat 175 mg
-ebből szilimarin 140 mg

OGYÉI engedélyszám: 15987 / 2015

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu