Reventil rhinitis orrspray 20ml

2531 Ft
127 Ft/ml

A Reventil az orrnyálkahártya-gyulladás és az orrmelléküreg-gyulladás tüneteinek kezelésére és megelőzésére szolgáló orrspray. A termék alkalmazása során az orrnyálkahártya által termelt fölösleges váladék oly módon távozik, hogy közben az orrot nem szárítja ki. Ennek hatására javulhat a felső légutak átjárhatósága.

Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót. Kérjük, őrizze meg a tájékoztatót! A használati útmutató fontos információkat tartalmaz! Amennyiben a Reventil®-lel kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy a forgalmazót.

1. MILYEN TÍPUSÚ KÉSZÍTMÉNY A REVENTIL®, ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?

A Reventil® Ectoin®-t tartalmazó orvostechnikai eszköz. Az Ectoin® természetes sejtvédő molekula, mely gyulladáscsökkentő és membrán-stabilizáló hatással rendelkezik. A Reventil® az orrnyálkahártya-gyulladás és az orrmelléküreg-gyulladás tüneteinek kezelésére és megelőzésére szolgáló orrspray. A Reventil® egy légzésjavító hatású hipertóniás oldat. A termék alkalmazása során az orrnyálkahártya által termelt fölösleges váladék oly módon távozik, hogy közben az orrot nem szárítja ki. Ennek hatására javulhat a felső légutak átjárhatósága. A természetes tengeri sóval kombinált Ectoin® fő jellemzője, hogy védelmet nyújt és enyhíti a gyulladásos folyamatokat, ezáltal a közönséges nátha (rhinitis) és az orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) tüneteit. A Reventil® tartósítószert nem tartalmaz.

2. FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ALKALMAZÁSSAL KAPCSOLATOS ÓVINTÉZKEDÉSEK

Ne alkalmazza a Reventil®-t orrműtét vagy az orr sérülése után,
az Ectoin®-nal vagy az orrspray egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén.

Allergiás reakció előfordulása esetén a Reventil® alkalmazását azonnal abba kell hagyni!

A megfelelő higiéniai feltételek biztosítása érdekében az orrsprayt csak egyetlen személy használja!

A termék felbontást követően maximum 6 hétig használható!

3. TUDNIVALÓK A REVENTIL® ALKALMAZÁSA ELŐTT

Más orrspray-vel való kölcsönhatás nem ismert.

4. TERHESSÉG ÉS SZOPTATÁS

A terhesség időszakában és a szoptatás alatti alkalmazásával kapcsolatban jelenleg nem állnak rendelkezésre adatok. Kérjük, hogy a Reventil® használata előtt, konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével amennyiben Ön:
- terhes vagy szoptat,
- nem biztos abban, hogy terhes.

5. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A REVENTIL®-T?

A Reventil®-t mindig a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően kell alkalmazni. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja 1-2 befújás mindkét orrlyukba naponta több alkalommal. 10 éves vagy annál fiatalabb gyermekeknél a Reventil® alkalmazásakor szülői segítség javasolt. A Reventil® első alkalmazása előtt távolítsa el a kupakot, és 2-3 alkalommal pumpáljon a flakon tartalmából a szabad levegőbe, a flakonban lévő levegő eltávolításához. Az adagolófej hegyét levágni tilos! Amennyiben a spray nem működik megfelelően (ami előfordulhat abban az esetben, ha a flakont nem függőlegesen tartja), többszöri megnyomással működtesse a pumpát úgy, hogy közben a flakont függőleges helyzetben tartja.

Finoman fújja ki az orrát az orrjáratok szabaddá tételéhez.
Távolítsa el a védőkupakot a flakonról.

A tartályt tartsa a mutató- és középsőujj között az ujjak számára kialakított peremen, illetve a hüvelykujjával alulról támassza meg a flakont. Fejét hajtsa kissé előre, és az egyik orrlyukába vezesse be az adagolófejet, miközben az ujjával enyhe nyomást gyakorolva fogja be a másik orrlyukát.
Gyors és határozott mozdulattal nyomja meg a pumpát, hogy a készítmény az orrába jusson.

A befújás során ajánlatos egy kevés levegőt beszívni az orron keresztül.
Lélegezzen tovább finoman, az orrán keresztül.
Az adagolófejet helyezze a másik orrlyukába.
Ismételje meg az előbbiekben leírt lépéseket, a másik orrlyukában is.
Az orrban alkalmazott adagolófej végét tiszta, nem bolyhosodó kendővel törölje meg.

A védőkupakot helyezze vissza a flakonra.

6. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

A Reventil® jól tolerálható készítmény. Ez idáig rendszeresen előforduló, vagy tartós mellékhatások nem ismertek. Ha a Reventil® alkalmazása során bármilyen mellékhatást tapasztal, kérjük, értesítse kezelőorvosát, gyógyszerészét, vagy a készítmény forgalmazóját. Ha bármely mellékhatás tartósan fennáll, vagy súlyossá válik, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

7. HOGYAN KELL A REVENTIL® KÉSZÍTMÉNYT TÁROLNI?

A lejárati idő a dobozon és a flakonon van feltüntetve. A lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt! A készítmény 2–25°C között tárolandó. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó! A környezet védelme érdekében a kiürült csomagolóanyagot hulladéktárolóban helyezze el.

8. MIT TARTALMAZ A REVENTIL®?

20 ml oldat
Összetevők
Ectoin®, tengeri só, víz és foszfát puffer
Egy befújás 0,14 ml oldatot tartalmaz.

Gyártó:
bitop AG
Stockumer Str. 28
58453 Witten, Németország

Forgalmazó:
Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest
Szilágyi Erzsébet fasor 61.
Telefon: (1) 392-0385

A használati útmutató legutolsó felülvizsgálatának dátuma:
2013. szeptember 5.

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

.