A fájdalommentes napokért

Sokak gyakori problémája a migrénes fejfájás, ami egyes esetekben akár több napon keresztül is húzódhat. Ez a rohamokban jelentkező fájdalom általában a fej egyik felén, ritkább esetben mind a két oldalon jelentkezik. Az előfordulása, a kiváltó okai és tünetei egyénenként eltérőek lehetnek, de az előfordulása szinte mindenkit érint.

A fájdalommentes napokért

Előfordulás és okok

A migrén bármely életkorban, de leggyakrabban a fiatal felnőttkorban alakul ki. A roham általában havonta egy-négy alkalommal jelentkezik, és legtöbbször fél-egy napig tart. Előfordulhat azonban, hogy valaki életében csak egyszer éli át, míg más havonta többször is. A férfiak hat, a nők tizenhét százaléka szenved a problémától.

A migrén pontos oka nem ismert, több tényező is közrejátszhat a kialakulásában. Megfigyelhető, hogy a beteg családján belül többeket érinthet – ez pedig örökletességre utal. Emellett előfordulhat, hogy a migrénnek hormonális okai vannak, például a menstruáció és a fogamzásgátló tabletták szedése során gyakrabban jelentkezhetnek a tünetek. Ezen felül a tapasztalatok azt mutatják, hogy az időjárási frontok, bizonyos élelmiszerek, a stressz és az alváshiány is megjelölhető a migrénhez vezető okok között.

A migrén tünetei

A betegség előzménye lehet a fáradtság, a levertség, az ingerlékenység és a tompultság.

A roham általában féloldali, görcsös, lüktető és hasogató fejfájást jelent. Ehhez gyakran társul hányinger és hányás, amely miatt a beteg képtelen a fizikai munkavégzésre. A migrén elmúltával erőteljes fáradtság- és kimerültségérzés jelentkezhet, amely fokozatosan csökken és áll vissza a normális állapot.

Diagnózis és kezelés

A migrén diagnózisa minden esetben a szakorvos feladata, öndiagnózis alapján nem mondható ki.


A kezdeti tünetek jelentkezésekor sokat segíthet, ha a beteg le tud pihenni egy elsötétített szobában, és esetleg alhat is. Azonban van, hogy ez nem elegendő segítség, és szükség van a különböző gyógykészítményekre is.

Az enyhébb migrén esetén hasznosak lehetnek a vény nélkül is kapható fejfájáscsillapítók, amelyek hatékonyan veszik fel a küzdelmet az enyhébb problémával. Amennyiben azonban közepes vagy erős a roham, akkor mindenképp szükséges az orvos által felírt készítmények beszerzése.

Termék:

Advil Ultra lágyzselatin kapszula 20x 1906 Ft
Algoflex Forte filmtabletta 20x 2194 Ft
Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta 20x 2162 Ft
Algoflex 400mg filmtabletta 20x 1874 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 24x 2962 Ft
Nurofen Forte 400mg bevont tabletta 24x 2152 Ft
Algoflex 400mg filmtabletta 30x 2634 Ft
Algoflex Forte filmtabletta 30x 2996 Ft
Paramax Rapid 500mg tabletta 100x 1294 Ft
Panadol Rapid 500 mg filmtabletta 24x 996 Ft
Nurofen Rapid Forte 400mg lágy kapszula 20x 2612 Ft
Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 20x 1452 Ft
Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 40x 1999 Ft
Algoflex Rapid 400mg lágy kapszula 20x 2196 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Online patika
Szolgáltatások
Statimpatika.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"